onsdag 12. august 2009

Tøyen og Heimdals-drapet

Se lenka til Adressa :

http://www.adressa.no/nyheter/innenriks/article1366196.ece


"Eksmannen og broren brutalt drept
Men hun tror ikke det er sammenheng mellom heimdalsdrapet og tøyendrapet."

Politiet åpner for "begrenset etterforskning" og sier i kommentar at man skal undersøke bevegelses-mønsteret for de pågrepne i Tøyen-drapet i forhold til Heimdals-drapet.

Dette er oppsiktsvekkende i forhold til de sterke tekniske bevis politiet påsto de hadde i forhold til den dømte i Heimdals-drapet.

Her skal politiet trå VELDIG varsomt, dersom vi ikke skal miste totalt trua på de dyktige balistikk-etterforskerne til Kripos.

Kjernen i argumentasjonen til Kripos var at man hadde funnet spor på tomhylser som definitivt limte Oppdalingen som nå er dømt, til Heimdals-drapet.

Det oppsiktsvekkende var at sporene ikke bare stammet fra selve våpnet, som i ettertid var ombygget av den dømte, for å fjerne slike spor, men fra mannens ladeapparat, han var aktiv konkurranseskytter innen Praktisk Pistol, medlem av Trondheim Feltskyttere og Norges Forbund for Praktisk Skyting, og der driver de fleste medlemmene med hjemmelading.

Et poeng i saken fra den dømtes forsvar, var at tomhylsene stammet fra klubbens bane, og således kunne ha vært avfyrt fra klubbkameratenes våpen (mannen beskyldte dermed ganske så direkte noen andre, ukjente medlemmer fra denne "praktisk"-klubben for drapet!).

Uansett, dette sporet, fra mannens ladeapparat, er ganske oppsiktsvekkende innen for dette fagfeltet, og har sikkert vakt internasjonal oppmerksomhet.

Om politiet nå går ut og selv svekker beviskraften i dette fellende indisiet, virker hele dommen plutselig tvilsom.

Her skal alle parter trå varsomt, spesielt med tanke på at en plutselig vri i denne saken vil brennemerke hele Somalier-miljøet. (man kan jo si at det greier dette miljøet veldig godt på egen hånd, med Khat-import, "social-clubs" med et kvinnesyn fra middelalderen og så videre, men det bør vises varsomhet fra såvel politiet som forsvarer Elden.....)
 
Blogglisten