lørdag 11. juli 2009

Politiet, vaktordninger, prioriteringer og lønn.

Avis S-T har en leder om politiets vaktordning og lønnssprørsmål :
"IKKE en dag for tidlig». Med disse ordene presenterer lensmann for Orkdal og Agdenes ordninga med 24-timers patruljetjeneste i distriktet. Fra 31. august skal ikke folk lenger bli henvist til mandag for å få hjelp eller bistand fra politiet. Foregår det kriminelle handlinger utenom kontortid, skal politiet rykke ut og bistå. I beste fall skal de være så til grader til stede at de også kan avverge lovbrudd. Politiovervåkning 24 timer i døgnet handler om synlig politi, forebyggende politiarbeid, men også større grad av oppklaring av kriminelle handlinger."
----
"GRUNNEN til at politiet skjerper beredskapen, er den store økningen av kriminelle handlinger i Orkdal. I første halvdel av 2009 har antall tyveri og innbrudd økt med 60 prosent. Narkotikaproblemet blir også stadig mer alvorlig. Dette er grunn til å ta på alvor, og det funker dårlig at reaksjonen på lovbrudd må vente til arbeidsdagen starter klokka 8 på mandag."
----
"DET er likevel fristende å spørre hvorfor dette ikke er blitt gjort tidligere da mer synlig politi og beredskap hele døgnet, skulle være en soleklar løsning. Men i stedet for å kritisere det som har vært, er det mer konstruktivt å glede seg over det som kommer."

S-T er optimistiske og tror det skal bli bedre.

Ikke alle er så overbeviste over det.


For seint, for lite, for dårlig .

Det var gjennomgangstonen i Storbritania de to første krigsårene. Dessverre har politieten lakkert seg selv inn i samme håpløse hjørne, i en tid hvor det slett ikke skulle være nødvendig.

Etter samtaler med lokale tjenestemenn vil jeg påstå at man har for mye fokus på lønnspørsmål, tror man er verdt mye mer for samfunnet enn man kan vise til.
Jeg har en stygg mistanke om at dette går ut over kvaliteten på arbeidet.

Man må forstå at uten en betydlig heving av resultatene, faller grunnlaget for enhver lønnsøking bort.

Jeg har merket meg to ting : den nye lensmannen vår søler bort utrolig store ressurser på byråkrati og reint papirarbeid - det har jeg selv møtt i kontakt med kontoret.
Jeg har også merket meg at man snakker og snakker om narkotika, uten å legge merke til det åpenbare : heimebrenten.

Nå har det vært vanskeligere å få tak i slikt en periode, spesielt etter at lensmannens forgjengere satte fokus på det, og etter metanolsakene, som for en tid stoppet både smuglersprit via trailere og hjemmebrenten.

Men nå er det tilbake i gammel gjenge igjen, ungdommer helt ned UNDER konfirmasjonsalder ser ut til å kunne skaffe seg hjemmebrent lettere enn en voksen kan kjøpe et par bokser øl. Mye tyder på at dagens lensmann sover på vakt.

Det er en meget farlig utvikling, fordi det ikke lenger er vanntette skott mellon narkotika og alkohol.
Vi så dette hovedsakelig på bygda her i dalen på 1990-tallet.

KOMBINASJONSBRUKERE ble et stort problem i den såkalte Øverbygds-gjengen.

Narkotikaproblemet startet oftest med hjemmebrent, og nå er vi tilbake der igjen. Det finnes ganske godt organsierte folk som selger hjemmebrent til barn. Noe må gjøres!

******


For å sette det i perspektiv

Poliriets Fellesorganisasjon sa nettopp nei til et lønnspålegg.

40 000 kroner lønn og tillegg for å stå til disposisjon for en ekstra time i uka - i gjennomsnitt ca 47 timer i året.

40 000 for 47 timer, det tilsvarer en årslønn på 1,68 millioner!
Ikke rart at politifolk ikke har tid til å gjøre vanlig arbeid, når de sitter på kafferommet og kjefter over at ingen setter pris på dem!

-------------


Bare for å understreke

Regjeringa kom i går til enighet med Politiets Fellesforbund, ved forhandlinger mellom Politidirektoratet og PF. 335 millioner ble lagt på bordet og man kom fram til en samforent regulering av arbeidstidsbestemmelsen.

NÅ er man visstnok strålende fornøyd hos PF, selv om det antakelig er helt åpenbart for alle at de ansatte nå får MINDRE enn det som lå på bordet under oppgjøret. (40 000). For storparten av de 335 millioner går til selve politietaten, investeringer, utstyr, og vanlig kompensasjon for overtid.

De 40 000 ville ha utgjort ca 400 millioner direkte til tjenestemennene. Slik saken står pr i dag er det helt åpenbart at det har vært viktig for regjeringen å få ro om politiet fordi både Høyre og FrP kvesser knivene på dette spørsmålet nå i valgkampen.

DA ER DET SURT for den enkelte tjenestemann å vite at man kunne ha tatt de 40 000 og ALLIKEVEL ha fått over 300 millioner i forhandlinger med Politidirektoratet!

Det er noe som heter å ha is i magen.

God bedring. Kast ledelsen, den er udugelig.
 
Blogglisten