torsdag 16. juli 2009

Vannskooter

Sitat fra debatten i S-T:
"Forbudt 16.07.09 - 07:56
Jag skulle legge inn et fint innlegg her med henvising til en lovtekst. Men det går jo ikke for de vil ikke ha linker.. Banna dritt. Vannscooter er forbudt. Ferdig arbeid..
Av: Carman "


Pst! Carman! vi tar imot lenker her: send inn kommentar så skal det bli ei råd med det!


Ikke ferdig arbeid, nei!
Dette er politikk, som alt annet lovarbeid.

Det er politikerne og dermed oss som bestemmer hvilke lover politiet skal ha å forholde seg til.
Det er Stortingsvalg om noen uker!

Jeg oppfordrer spesielt alle unge til å gå til stemme-urnene og stem inn noe som er et alternativ til Barnehagestaten som de rød-grønne har fortsatt å bygge ut i høyt tempo de siste 4 år!

Gi politiet tid og anledning til å konsentrere seg om å bekjempe det som er viktig, kriminalitet, både grov og hverdags. Der i gården skal man konsentrere seg om det som er viktig, ikke ubetydelige hverdagshendelser.

Rydd opp i lovverket og fjern latterlige forbud, legg ned miljøpolitiet, politiet har ingen kompetanse på slike ting, de er ikke selv i stand til å vurdere det og bør overlate arenaen til kvalifiserte.

Få satt en stopper for lover som gir unnskyldning for å jage etter det de kaller miljøsyndere (snøscooter) med den mest forurensende teknologi som finnes : helikopter!
Å jakte snøscootere (eller vannscootere) med helikopter og samtidig skylde på miljøkriminalitet vitner om en massiv uforstand innen politiet og en total mangel på kunnskap om hvordan teknisk utstyr egentlig fungerer. Et helikopter bruker omtrent tusen ganger mere drivstoff pr time og forurenser dermed minst tusen ganger mere.

Rent prinsipielt er jeg motstander av forbud over fjøla, og politiet skal ikke ha regelverk å gå etter som gir anledning til å innskrenke allmuens mulighet til fri utfoldelse på den måten. Vi må akseptere at utviklingen går videre og at det kommer nye tekniske nyvinninger.

Derimot skal politiet gripe inn ovenfor MISBRUK av slike innretninger. Men der svikter politiet voldsomt, nærmest uansett hvilket lovverk vi har, så snart det skjer en virkelig forbrytelse eller et grovt overtramp, ser vi politiet stå der maktesløse.
Dersom man ikke håndhever det lovverk man allerede har, nytter det ikke med flere og flere forbud, forbud nytter bare mot de lovlydige og innskrenker livet deres. Lovbryterne bryter jo alle lover allikevel, innklusive et og annet forbud.

Ett eksempel for å understeke poenget: Et drap begåes med en oppsiktsvekkende flott kniv. Mord har vært forbudt og forbundet med straffeansvar i tusen år i Norge. Men hva gjør politiet? Jo en av lederne kommer forarget på TV og krever forbudt mot alle kniver som ligner på den drapsmannen har brukt!
Hva i all verden hjelper DET. Oppstår de drepte fra de døde? Rammer det drapsmannen på noen måte? Vil det forhindre andre fra å drepe folk med kniv?
Nei er svaret på alle spørsmålene, på alle kjøkken finnes det brødkniv!

Nåvel det ble litt langt.

Kort sagt, nå må de unge kjenne sin besøkelsestid, vil de oppleve gleden ved å kjøre scooter, til vanns og til lands, kom dere i vei og stem til valget, og stem RETT!
 
Blogglisten