onsdag 1. juli 2009

Sa nei til 40 000 kroner mer i året

Fra Adresseavisen :
"Publisert: 01.07.2009 kl. 06:00Endret: 01.07.2009 kl. 09:52
Arbeidskonflikten i politiet fortsetter etter at det heller ikke i andre forsøk ble enighet i forhandlingene med staten om en ny arbeidsavtale for politiet.
Tre timer på overtid natt til onsdag var det klart at politikonflikten ikke blir løst. Det ble ikke mulig å komme til enighet i forhandlingene mellom staten og
hovedsammenslutningene
Storberget beklager at striden fortsetter:
– Vi la fram forslag til en avtale som ville ha sikret økt politiinnsats, større tilstedeværelse og trygghet for folk, sier han.
Med et tilbud på over 300 millioner kroner på bordet, var det duket for «en av de største politisatsingene noensinne»:
Statens siste tilbud i forhandlingene ville blant annet gitt 6150 polititjenestemenn 40 000 kroner mer i året."

---------------------------oooo00000800000oooo---------------------------

Oj oj, nå har Arne Johannesen gått på en brøler igjen!

For det første har Politiets Fellesforbund lakkert seg selv helt frivillig inn i det samme hjørnet som Lærerne befant seg på 1980-tallet.

Hele organisasjonen er gjennomsyret av forventninger en ikke kan forvente skal bli oppfylt i dagens organisasjons-norge. Dersom man mener at man er så verdifull for samfunnet, må man ut av det offentlige og finne seg en plass i privat næringsliv, staten kommer aldri til å bli noen lønnsleder!

Man kan aldri håpe på lønn i nærheten av eiendomsmeglere og aksjemeglere i statens brød!

Når man snakker om meglere, ser det ut til at Johannesen og hans leder i forbundet ikke har fått med seg at vi gjennomlever en FINANSKRISE. De som forbundet kaster misunnelige skråblikk mot, opplever i disse dager lønnsnedslag, permitteringer og oppsigelser, hele industrier forsvinner, hjørnesteinsbedrifter blir nedlagt, hele steder kommer til å bli lagt øde (med tilhørende lokalpoliti-etat).


Slike ting er poliets folk forskånet fra å oppleve. Til og med når et lokalsamfunn blir lagt øde, er de politifolkene som bor der i praksis garantert å ha jobb, selv om de må finne seg i å flytte litt på seg, så heldige er ikke mange andre!

Nå har Politiets Fellesorganisasjon sagt nei takk til et lønnstillegg på 40 000 pr år.

Det er i seg selv uvanlig, fordelt på ca 1900 normaltimer arbeidstid i løpet av et år, er der ca 21 kroner pr time. Det er mye det......

Men det er mye mere pr time enn det! Fordi dette er ment å være kompensasjon for ekstra arbeidstid ut over normalarbeidstiden, pluss et ulempetillegg.

Det hele fordeler seg slik : 15 000 i lønnskompensasjon og et ulempetillegg på 25 000, tilsammen 40 000.

Dette skal kompensere for en ulempe på bare 1 time pr uke - i gjennomsnitt!

Da snakker vi om en helt annen timelønn!

Rein lønn 52,4 timer i året : 15 000 / 52,4 = 286 pr time

Over 286 pr time er jo bra lønn det, selv om det er overtid, men den virkelige gevinsten ligger i Ulempetillegget : 25 000 / 52,4 = 477 pr time.

Totalt utgjør dette 40 000 / 52,4 = 763,35 pr time. Da ligger vi på et godt advokatsalær, det er omtrent det samme som advokaten min tar for å skrive et brev til politiet.....

Dette sa altså politiets folk nei til! Da er det nesten ingen grense for hvor stor verdi de setter på sin egen arbeidskraft. De ser ut til å mangle bakkekontakt fullstendig.

Noen bør fortelle dem hvordan det ligger an for folk flest i dette landet. Om de ikke er fornøyde, står det dem fritt å levere inn effektene og oppsøke nærmeste NAV-kontor, som så mange andre, da vil de komme på et kjapt voksenopplæringskurs og få lære noe spiller nytt om hvor lite verdt et enkeltindivid er i dette landet, og hvor tøft det er, for de som ikke nyter godt av å være godt beskyttet som statsansatt!

Dette er trist å være vitne til, det er skammelig og de kommenbde aksjonene fra politifolk som opptrer truende foran Stortinget vil enda en gang demonstrere hvor lav respektene for landets lover, lov og rett faktisk er innenfor politietaten!

Dessuten har Johannesen og hans bommet på, eller ikke fått med seg et vesentlig poeng : SPILLEREGLENE I LØNNSOPPGJØR.

Atter bommer de på dette, akkurat som for et år siden. Det er deres egen feil og deres eget ansvar, og når de nå kvesser sablene i Fellesforbundet, og planlegger nye ville streikeaksjoner, bør landets Justisminister slå hardt til, og straffe både lederne og Politiets Fellesforbund, slik at det blir stadfestet en gang for alle, at også politifolk kan tvinges til å følge norsk lov, og de spilleregler vi har og skal ha i norsk næringsliv.

Å overse flere ville aksjoner fra politifolks side kan få alvorlige konsekvenser og føre til at hele systemet med hovedavtalen velter.

Det er flere årsaker til at Fellesforbundet har bommet kraftig ved denne korsvei :

Det var nå, i år og ved disse forhandlingene at spørsmålet om ubekvem arbeidstid sto på dagsorden. Dette avgjøres NÅ, og ved å avvise det tilbud som foreligger vil politiet ikke få NOE.

Nå gjelder fredsplikt inntil neste forhandlingrunde, og det forventes og vi krever at også politiet følger spillereglene og overholder fredsplikten.

Neste år kommer det nye forhandlinger, men da skal Politiets Fellesforbund forhandle sammen med andre forbund, og det løpet er allerede lagt: neste år er det LIKELØNN som skal øverst på agendaen - og et mannsdominert yrke som politiet har lite å hente ekstra her, og vil ikke få gjennomslag for sine særkrav, heller ikke vil særkrav for ubekvem arbeidstid komme høyt på agendaen, det er allerede varslet av de andre aktørene, på begge sider av bordet.

Dermed er det helt klart og tydelig at politiet har klart å skyte seg selv i foten igjen, i begge føtter denne gang, vi forventer at man er såpass høviske at man avstår fra demonstrasjoner av den typen vi så i fjor, hvor man lot som man ikke klarte oppskytingskrvet for skarpe oppdrag.

Det er unødvendig med demonstrasjoner, vi vet nå at politiet er elendige skyttere, vi vet at de er farlige i omgang med skytevåpen, ute av stand til å treffe annet enn seg selv i foten!
 
Blogglisten