fredag 3. juli 2009

Politiets Fellesorganisasjon

Adresseavisen har en leder som tar for seg PF's situasjon i dag, fredag 3. juli.

http://www.adressa.no/meninger/article1346535.ece
sitat fra adresseavisen :
"Stillheten har for øyeblikket senket seg over politikonflikten. Men vi er stygt redd for at det bare er stille før stormen. Det andre og foreløpig siste bruddet i forhandlingene med staten om nye arbeidstidsordninger, fremstår som temmelig avslørende for Politiets Fellesforbund"

Ja stille før stormen er nok et understatement, i likhet med andre mislykkede fagforeningsledere og -ledelse sitter nok Arne Johansen og kumpaner nå og planlegger nye ville og ulovlige aksjoner.

De skjønner ikke selv at de er i ferd med å tape all anseelse i samfunnet. I så måte ligner de en annen organisasjon, som befant seg i samme situasjon for 20 år siden, lærerne. Pussig nok skjedde det også under en økonomisk krise, det var mye oppsamlet frustrasjon, mange medlemmer hadde overdrevne forestillinger om egen fortreffelighet og uunnværlighet.

Også den gangen endte det hele uten resultat. Veien til fremgang går IKKE gjennom å gjøre seg selv umulige i opinionens øyne.

Tvert i mot måtte lærerne gå en ørkenvandring og ta den lange veien gjennom forhandlingsapparetet og følge spillereglene - rett og slett LÆRE SEG spillereglene.

Politiets Fellesorgranisasjon kommer til å bli nødt til å gjøre det samme.

sitat fra adresseavisen :
"Når ikke et tillegg på 40 000 kroner utenfor lønnsoppgjøret er godt nok betalt for en time mer i uken, pluss litt større fleksibilitet, snakker vi ikke om forhandlinger, men utpressing."
"forbundsleder Arne Johannessen har et forklaringsproblem både overfor politifolkene og ikke minst folk flest. I en tid hvor arbeidsfolk takker nei til tillegg, og frivillig går med på lønnskutt, viser statens fremste maktapparat en tilnærmet grenseløs grådighet og samtidig null smidighet."

Det utrolige er hvor lite fremsynt Johannesen er! For det første er 40 000 for EN TIMES ARBEID PR UKE det samme som et bra advokathonorar. Politfolk burde vært hoppende glade over et så generøst tilbud. Nå får de null og kommer allikevel til å bli beordret ut ved behov for å gjøre påkrevet arbeid.

Det regnestykket kommer til å bli klarere og klarere for Johannnesens medlemmer, og det er HAN som har skylda, ikke Justisministeren.

For det andre prinsippet om tillegg for ubekvem arbeidstid. Dette er selve melkekua for andre fagorganiserte, feks de ansatte i smelteverksindustrien. I år med null lønnsvekst, benyttet de organiserte disse tilleggege til å gi medlemmene lønnsvekst allikevel. Her trengs voksenopplæring hos forbundsleder Arne Johannessen!

sitat fra adresseavisen :
"Det betyr overhodet ikke at vi mener politifolk skal underbetales eller pålegges urimelige arbeidsbetingelser. Tvert imot mener vi politiet fortjener bedre lønn, i likhet med for eksempel lærerne, noe de også har fått. Men politiet skal ikke lure seg til ekstragoder utenfor tur."

Dette er vektige og viktige ord fra ledern i dagens Adresseavis, som landets politiansatte bør lese grundig og tenke seg godt om før de benytter de maktmidler de har fått på VÅRE VEGNE i en lønnskamp som har sporet av.

Vi forventer at statens maktapparat slutter opp om den Norske staten, den norske modellen og har respekt for de fellesgoder som er kjempet fram i dette landet.

God lønn fortjener de og det skal de få, men de må lære seg å følge spillereglene og å stille krav når krav skal stilles, ikke utenfor tur.

Også må de lære seg å regne såpass at de gjenkjenner et godt tilbud og ei god begynnelse når den legges på bordet rett foran dem, dette er en verden for voksne, det går ikke an å gjøre som en treåring, tro at man skal skrike seg til hva som helst, bare man raser lenge nok!
 
Blogglisten